Bio partners

Friesland en Friese relevante partners en interessante en leuke links

Internet en televisie

In de provincie zijn enkele internetproviders die hun diensten aanbieden, waaronder ook enkele Friese internetproviders. Een voorbeeld van een Friese internetprovider is Kabelnoord, die breedbandinternet, televisie, telefonie en Kabelfoon webmail aanbiedt in verschillende delen van Friesland. De aanbieder is gevestigd in Dokkum en bedient meer dan 30.000 klanten in de provincie.

Naast Kabelnoord zijn er ook andere internetproviders die hun diensten aanbieden in Friesland, waaronder Ziggo, KPN, T-Mobile en Online.nl. Het is altijd verstandig om verschillende providers en hun aanbiedingen te vergelijken om de beste optie te vinden die past bij jouw wensen en behoeften.

Eten en drinken

Eetcafé Spinoza in Leeuwarden: Dit gezellige eetcafé heeft een menu met lokale gerechten en biedt ook vegetarische en veganistische opties.

De Koningshof in Heerenveen: Dit restaurant biedt een gevarieerd menu met seizoensgebonden gerechten en een uitgebreide wijnkaart.

De Hinde in Hindeloopen: Dit restaurant is gevestigd in een monumentaal pand in het historische centrum van Hindeloopen en biedt een menu met visgerechten en lokale specialiteiten.

De Pleats in Burgum: Dit restaurant is gevestigd in een prachtige boerderij en biedt een menu met biologische en lokale gerechten.

De Jouster Toer in Joure: Dit restaurant is gevestigd in een voormalige watertoren en biedt een menu met streekgebonden gerechten en seizoensgebonden ingrediënten.

Toeristische informatie

  1. VVV-kantoren: Bij de VVV-kantoren in Friesland kun je terecht voor toeristische informatie over de provincie, zoals brochures, kaarten en tips voor bezienswaardigheden en activiteiten. De VVV-kantoren zijn te vinden op verschillende locaties in Friesland, zoals in Leeuwarden, Sneek, Harlingen en Dokkum.
  2. Toeristische websites: Er zijn verschillende websites die toeristische informatie over Fryslân bieden, zoals VisitFryslan.nl, Friesland.nl en Holland.com. Hier vind je informatie over bezienswaardigheden, accommodaties, evenementen en activiteiten.
  3. Reisgidsen: Er zijn verschillende reisgidsen beschikbaar over Friesland die je kunnen helpen bij het plannen van je reis. Deze gidsen zijn verkrijgbaar bij boekhandels en online.
  4. Apps: Er zijn verschillende apps beschikbaar die je kunnen helpen bij het verkennen, zoals de Fietsnetwerk-app en de LF-routes app.
  5. Social media: Op sociale media kun je ook veel informatie vinden over de provincie, zoals op de Facebook- en Instagram-pagina’s van VisitFryslan en andere toeristische organisaties.


Scroll to top